top of page

”Yhtäkkisiä kvantti hyppyjä oppimiseen” - LEO23

Veera Ruotsalainen on Suomen ensimmäinen Lännenratsastuksen erikoistumisopinnoista valmistunut opiskelija. Veera suoritti samalla hevospalveluohjaajan tutkinnon - ONNITTELUT VALMISTUNEELLE JA STIPENDISTÄ!Suomen ensimmäinen pioneeriryhmä lännenratsastuksen erikoistumisopintojen LEO23 opiskelijat toteaa - HUIPPU JENGI & OPE!

”Mieletön porukka - fiilis katossa”


Opiskeluiden viimeinen lähijakso niputti yhteen opintojen sisällöt - teoria, tekniikat saivat seurakseen oikeita työtehtäviä karjan kanssa ja fiilis oli katossa Rajakorpi Ranchilla.

Viime syksynä alkaneet opinnot ovat vieneet opiskelijaryhmää kohti lännenratsastuksen ideologiaa, historiaa, lajeja, tekniikoita - sitä mitä on rakentaa ja säilyttää ratsutyöhevonen turvallisena ja toimivana.

Lähiviikonloput ovat olleet intensiivisistä käytännönopiskelua 90% - vihkot ja tietokoneet on saanut olla rauhassa.

Teoriapuoli nidottiin kokoamaan ryhmää yhteen ja haastamaan tiedonhakua sekä rohkaisemaan tuomaan oma jo olemassaoleva tieto kuuluville - jokaisen spesifiä tietoa eri lännenratsastuksen genrejen ja kokemusten alta on ollut hienoa kuulla ja kokea.Miten tehdä työlännenhevonen ja osata ratsastaa sellaista


Koulutuksen sisällöt rakennettiin vastaamaan sitä, mitä lännenratsastuksen juuret ovat - miten tehdä työlännenhevonen ja osata ratsastaa sellaista.

Koulutuksen sisältö on laaja 60osp mahdutettuna, joka haastaa opiskelijaa sopivasti hankkimaan myös itse osaamista ja tietoa. Opinnoissa mentiin syvälle hevosen mieleen, kehoon, ihmisen oppimiseen, aina tunnetaidoista - vaativiin teknisiin ratsastus liikkeisiin.


Karjan kanssa työskenneltiin intensiivisesti - oikea lännenhevonen taitaa paimentamisen


Opiskelijaryhmä listasi fiiliksiään ja kokemuksiaan koulutuksen sisällöistä ja sen annista:

⁃ Koulutuksessa on opittu asioita, joita jokaisen hevosten kanssa harrastavan ja työskentekevän tulisi oppia. Matka opinnoissa on ollut inspiroiva.

⁃ Mahtavia uusia verkostoja, lännenratsastusta eri kanteilta ja ”alkulähteiltä”.

⁃ Tie lajiin, yhteisöihin, verkostoihin - huippu hauskaa ja kehittävää!

⁃ Monipuolisesti uutta ja syventävää oppia sekä tietoa lännenratsastuksesta.

⁃ Unohtumattomia elämyksiä!

⁃ Tärkeitä oppeja ja paljon uutta.

⁃ Turvalliset ja toimivat hevoset!

⁃ Karjatyöskentelyn oppimiseen ja aloittamiseen hulppeat puitteet ja osaaminen.

⁃ Yhtäkkisiä kvantti hyppyjä oppimiseen - mitä on lännenratsastus!

⁃ Upeita hevosia ratsastaa!

⁃ Huippu jengi ja ope! Hyväsä hengessä yhessä opittiin virheistä ja fiilisteltiin onnistumisia.

⁃ VIISI TÄHTEÄ!

⁃ Opiskelun avulla sai oman nuoren hevosen koulutusta hurjasti eteenpäin.

⁃ Huippu paikka!

⁃ Kiitos BRAHE Ruukin luonto-ja hevoskeskus, pitäkää tämä ja tuokaa lisää lännenratsastusta opintoihin Suomen edelläkävijöinä!


”Teoriapuoli nidottiin kokoamaan ryhmää yhteen ja haastamaan tiedonhakua sekä rohkaisemaan tuomaan oma jo olemassaoleva tieto kuuluville - jokaisen spesifiä tietoa eri lännenratsastuksen genrejen ja kokemusten alta on ollut hienoa kuulla ja kokea.”


KV-harjoittelut kutsuu maailmalle


Opiskelijat suuntaavat nyt kohti kansainvälisiä ja kotimaisia harjoittelujaksoja ja näytöt suoritetaan ennen seuraavaa syksyä.

Useat kansainväliset toimijat ja ranchit ovat toivottaneet Suomalaisopiskelijat tervetulleiksi harjoitteluihin. Kontakteja löytyy lähteä opiskelemaan ympäri maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoita kv-jaksoille kokemaan eri kulttuureja, työskentely ideologiaa, kontaktoitumaan ja oppimaan kieliä.


”Tää on kyllä ollut aivan loistava paketti. Tuntuu, että koulussa on saanut juuri sellaiset eväät ja valmiudet, että uskaltaa tehdä ja kokeilla. Tätä kun on vielä päässyt täydentämään harkkapaikasta saadulla ohjeistuksella ja tietotaidolla niin voi kyllä sanoa, että hevososaaminen on lisääntynyt aivan eksponentiaalisesti!” - leo23 opiskelija Aino Isojärvi lähetti terveiset harjoittelu jaksoltaan.


Aino on parhaillaan Pyhätunturin kupeessa Lucky Ranchilla harjoittelussa, Anu Lampisen ja Antti Keskitalon yrityksessä.”Edistys on ollut huikeaa ja ensimmäisen ryhmän luotsaaminen opettavaista ja inspiroivaa”Pioneeriryhmä jakautua selkeästi kahteen, alalla työtään jo tekevät - uuden lajin / suunnan etsiviin. Vaikka erot opiskelijoiden kokemuksen ja osaamisen välillä oli isot, se ei jakanut kahtia vaan jakoi tiedon ja yhdisti porukan ammentamaan jo olemassa olevaa erityisosaamista ja aukaisi lännenratsastuksen eri genrejen maailmaa. Ajatusten pallottelu, kokemusten jakaminen on ollut koko ryhmää ja tulevien koulutusten rakentamista ajatellen korvaamatonta ja inspiroivaa.Seuraava koulutus starttaa 2024 syyskuussa ja en malta odottaa uusien opiskelijoiden saapumista ranchillemme. Välillä pitää oikein pysähtyä, että ymmärtää kuinka hienossa ja uraauurtavassa projektissa saa olla mukana. Lännenratsastus ja sen ideologia, etiikka on osa minun identiteettiä ja meitä on täällä Suomessa paljon.Uusi haku ON AUKI! opinnot lähtee käyntiin syyskuussa 2024 - HAKUAIKA 4.9.2024 saakka


Löytäkää mukaan vain rohkiasti!

- Anna95 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page